mun piti olla tuleva viidakkolapsi

vastauksia vastauksia!

Onko sulla paljon kavereita joiden kanssa hengailet esim. vapaa/koulu aikana siellä? - koulussa mulla on paljon kavereita, mutta täällä ei oo oikeen tapana hengailla koulun jälkeen kavereitten kanssa (liikkuminen on hankalaa, läksyjä paljon yms.) mutta jos haluun olla kavereitten kanssa koulun jälkeen ni jäädään hengaamaan koulun alueelle. lähiseutujen vaihtareitten kanssa tulee vietettyä aikaa kans usein viikonloppusin.
Ootko koskaan kiroillu jollekkin suomeks? - thaikuissa, en! suomen puhuminen on tosi hankalaa joten jos on tarvis kiroilla ni kieli on englanti :-) Joskus kun joku on pyytäny et sanon jonkun kirosanan suomeks ni oon sitte sanonu.
Kaipaatko paljonkin suomeen? - enmä oikeestaa.
Mitä eniten ikävöit suomesta? - rakkait ihmisii ja kuntosalikorttia/kuntosalia.
Mitä muita vaihtoehtoja sulla oli vaihto oppilas hakemuksessa kuin thaimaa? - mun ykkös vaithoehto oli Etelä-Afrikka, kakkonen Thaimaa ja kolmonen Kanada.
Millä järjestöllä hait vaihtooppilaaksi? - Rotary <3
Kuinka paljon maksoi lähtee thaimaahan? - kai se joku 3 tonnia + vapaaehtoset rotarymatkat täällä 1200e.
Hyvä ruoka ja tavaroiden laatu? - nuudelit ja riippuu ihan tavarasta, esim jotkut vaatteet on laadukkaampia kun suomessa, toisiin tulee 10 reikää ekan käyttökerran jälkeen.
Oliko Bangkok hieno paikka kun monet on sanonu sen olevan huono paikka mutta mitä itse pidit? - ite tykkäsin bangkokista, en mä sielä asua haluais, mutta tollee vierailukohteena ja varsinkin shoppailumestana se on ihan ehdoton ykkönen thaikuissa. Liikenne on vähän turhan sekava ja ruuhkaisa mutta niiinhänse kaikissa suurkaupungeissa.
Kadutko lähteväsi thaimaahan? - en todellakaan, elämäni paras päätös! Ja kohdemaa on niin täydellinen mulle.
Voisitko tehä video postauksen jossa puhuisit thaita? - myöhemmin kun osaan puhua Thaita! mutta joo kyllä mä voin.
Millaset tunnelmat sul oli enne vaihtoo? - olin tooosi innoissani koko ajan, kertaakaan ei käyny mielessä perua vaihtoa, mutta joku 10 päivää ennen lähtöä käväs mielessä että mitä jos en lähtiskään ni mitä mä sit tekisin ajatus. mun vimpat päivät suomessa oli tosi ihania (oikeestaan koko kesä) mutta en silti ollu kauheen haikeellä mielellä ennen lähtöä.
Tuliks kertaakaa semmost fiilist ettet haluukkaa lähtee? - ei, mut rupesin yhtenä ihananan päivänä suomes miettimään et miten asiat menis jos en lähtis.
Pelottiko lähtö? - ei.
Onks sul tullu siel semmost oloo et haluut kotii? - ei mitään pahempaa.
Mikä on ollu kaikkei vaikeinta/raskainta? - se puoltoistviikkoo ku makasin kipeenä kotona. ja viimiset 3 minuuttia ku P'boy soitti ja kerto et mun yks suurimmista haaveista peruuntu sateen takia. :(
Mikä taas kivointa? - äääh emmä osaa vatstata tämmöseen. Kaikki on nii uutta ja ihanaa ja kivaa. Mut jos nyt jotain pitää vastata ni aikakin eteläthaimaa-reissun kivoin osuus oli 8km vaellus sademetsässä/viidakossa mikälie ni ilman sukkia/kenkiä P'boyn ja muitten kanssa. happyhappyhappy all the time.
Millaset sun ennakko-oletukset oli? mite ne toteutu? - en oikeen muista mitä ennakko-oletuksia mulla oli, mutta ei ne kai mitenkään kauheen pahasti menny pieleen. :-)
Miten thaimaassa vietetää synttäreitä, eroja suomeen + mitä on tavallista antaa/ saada lahjaks? - anteeks mutta mulla ei oo hermainta aavistustakaan :D Mut ainakin yks mun kaveri toi jotain herkkuja kouluun ja syötiin niitä sitte sen synttäreitten kunniaks. mut veikkaisin et suht samalla lailla kuin suomessa.
Millainen on thaimaalainen joulu? - ...Koulua normaalisti, nää ei vietä jouluka, koska buddhalaisia. mut mun joulu menee junassa matkalla pohjoseen muitten vaihtareitten kanssa!
Mitä hassuja tapoja siellä on (esim just näit et ei saa näyttää jalkapohjaa ku se on epäkohteliast)? - hmm mitäs mulle nyt tulis äkkiä mieleen. ainakin se et jos joku antaa sulle jotain ni sä kiittelet ensin kauan ja sit vast otat sen jutun. Jos joku suo vanhempi istuu ja sä haluut puhua (tai joskus jopa kulkea ohitse) niille ni sunkin tarvii istua (tai kumartua) ettet oo niitä ylempänä. Kengät otetaan pois ulkona ja jätetään ulos. (mut mun hostit on kai joku poikkeus ku meil säilytetään kenkii sisällä?) Seteleitten päälle ei saa missään nimessä astua (niis on kuninkaan kuva). Ei tuu nyt äkkiseltään mieleen enempää.
Millasii kavereit oot saanu? - ihania!
Onko topin käyttö tosi epäkohteliasta? - riippuu ihan tilanteesta. koulussa ja muissa vastaavissa tilanteissa (virallisetjuhlat, rotarykokoukset yms.) kyllä, mutta kotona voin ihan vapaasti käyttää ja esim jos lähetään ulos syömään ni se on ok. Kyl tääl voi toppei käyttää ja varsinki isommissa kaupungeissa ja turistikohteissa paikallisetkin käyttää paljon. Mutta temppelit on ehdoton ei topeille!
Mitä opetusmetodeja siel käytetää kouluissa? - koulussa hmm. no suht samoja ku suomessa, usein kopioidaan (muut kopioi) taululta vihkoon ja joskus jotain ryhmätöitä. mut opettajat puhuu aina mikrofoniin ja se on hassua!
Miten, ja millasiin vaatteisiin ihmiset pukeutuu normaalisti, ja sit esim. juhliin? Tpaita ja shortsit/pitkät housut normisti ja juhlissa esim. häissä ihan suomen tyyppisesti mekkoihin/hameisiin tai pukuun.
Mitä sä harrastat suomessa, oon ymmärtäny et ilmeisesti pyöräilyy, vai oonkohan nyt ihan väärässä? - juu pyöräilyy, oikeestaa pääasiassa ratapyöräilyy.
joudutko tekee siel koulun etee paljo töitä vai onks koulu ihan helppoo? - jaa no thaikielen eteen joudun tekee paljon hommii ja ranskan ja matikan eteen vähän, muuten helppoo.
Onko sulla ollu koti -ikävää? - vaan ku olin kipee.
Miten sul menee sun hostperheen kanssa? - perfecto
Onko sulla joku mies siellä? - hahahha ei. :d
Mikä on sun suurin pelkosi vaihtarina? - tällähetkellä Malaria ja se et miten mulla tulee sujumaan kahden muun perheen kanssa sitten kun perheenvaihdon aika koittaa. (oon rotareitten kautta joten 3 perhettä.)
Mikä sai sut laittamaan thaimaan maatoiveeks? - spontaanius, keksin thaikut samana päivänä kun lähetin maatoivelistan eteenpäin. Mutta pääasiassa se että se on erilainen.
Ootko katunu kun valitsit thaimaan? - en hetkeäkään.
Lempiruoka thaikuissa? - Nuudelit kaikilla tavoilla kokattuna.
Millaisia ennakkoluuloja/olettamuksia sulla oli vaihtomaasta, jotka ei sitten pitänykkään paikkaansa? - en oikeen muista, mutta siis yks olettamus oli ainakin et kielen oppii nopee jossain 2-3 kuukaudessa ja sit on helppo puhua ja ymmärtää. mut tä ei kai oo riippuvainen vaihtomaahan.
Kotko alussa kulttuurishokkia? - en ollenkaan.
Omituisin asia jota kaipaat Suomesta? - Pyykkikone... :D
Ensimmäinen sana joka sulle tulee mieleen Thaimaasta? Trooppinen ilmasto ja sademetsät.
Miten päädyit vaihto-oppilaaksi Thaimaahan? - jonkun ihme mielenoikun seurauksena kirjotin lappuuun 2 vaihtoehdoksi Thaimaa. :)
Saatko paljon huomiota siellä paikallisilta? - kyllä, aivan liian paljon. oon blondi, joten kaikki tuijottaa, lisäks ihmiset haluaa samaan kuvaan, pojat/miehet vislaa perrään ja huutelee kaikennäköstä, ja kaikki luulee että oon turisti. Kaikki randomitkin lisäilee ja rupee juttelemaan fb:ssä, muutaman rakkaudentunnustuksen ja puhelinnumeronkin oon saanu. Että paremminkin vois olla, mutta minkä sille voi että on erivärinen kuin kaikki muut.
Oletko tyytyväinen host-perheeseesi? - enemmän kuin tyytyväinen.
Miten luulet suhtautuvasi asiaan sitten kun joudut palaamaan Suomeen, tuleeko olemaan vaikeaa? -  varmasti tulee olemaan tosi vaikeeta. näin joskus hiukan alle 2kk jälkeen painajaisen siitä. kaipaan mun rakkaita ihmisiä suomessa, mutta en todellakaan halua hylätä Thaimaata, tää on vaan enemmän mun tyyppinen maa kuin suomi.
kerro sun kavereistas siellä. - jaa, no mitäs mä nyt kertoisin. oletan et haluut kuulla paikallisista kavereista, etkä vaihtareista. mun koulukaverit on toisi mukavia, tosin kielimuuri on hiukan häiritsevä. tuun hyvin toimeen mut välillä ne käy kyllä munhermoille varmaan just kielimuurin takia. mun taekwondokaverit on ihan parhaita mut ne ei puhu ollenkaan enkkua joten eipä oikeestaan paljoa puhella mut eleillä kyllä. ne vaan on niin ihania ja saa mut tuntemaan et kuulun porukkaan.
Miksi Thaimaa? Oliko missään vaiheessa yhtään sellanen "menen aurinkosaarille", vai oliko heti alusta alkaen joku ns. syvällisempi syy? - spontaani päätös, ja en ajatellu oikeestaan ollenkaan noit biitsejä, enemmän tää trooppinen ilmasto ja ihanat metsät + paikallisten ystävällisyys. ja se et halusin erilaiseen maahan.
Lempiruoka/ruoat siellä Thaikuissa? - nuudelit
...Ja Suomessa? - spagetti
Tykkäätkö sikäläisestä musasta? - heh en.. yks biisi on ihan jees ja nää soittaakin sitä thaikkuradiossa viiden min välein koska se on ekstra suosittu joten se on ihan oukei. muuten kuunnellaan autossa aina vanhoja enkkuhittejä.
Onko sulla vielä yhtään thaikielistä hokemaa/lausetta jota vaan oot huomannu käyttäväs paljon? - hiu, im, nyäi. (nälkä, täynnä, väsynyt) noita en oo sanonu enää ollenkaan enkuksi. sit on tosipaljon semmosia lausahduksia ja sanoja jotka sanon usein thaiks mutta sillontällön enkuks.
Miten sun vanhemmat reagoi kun halusit/päätit lähteä sinne? - tosi aisiallisesti ja hyvin. Äiti kai selvitti faktat ja anto luvan.
Kuinka paljon oot tykännyt vuodestasi tähän mennessä asteikolla 1-10? - 9,5 ois kymppi ilman tän päivän suru-uutista.
Tuleeko usein sellainen fiilis, että haluaisit tulla Suomeen kotiin, edes lomalle? - Nope.
Onko susta kivaa vai tyhmää jos saat tänne blogiin kommentteja? - tykkään tosi paljon! :)
Mistä väristä tykkäät eniten? - vaihtelee tosi paljon. mut tällähetkellä semmonen thaimaan metsän vihreä.
Mikä juttu Thaimaassa sua ihastuttaa tänään eniten? - junamatka nakhonsithammaratista kotiin ja mun hostmom joka luottaa muhun.
...Entä vihastuttaa? - sade jonka takia mun unelma ei toteudukkaan huomenna. :(
Miksi valitsit rotaryn? - aluks hinta, sen jälkeen tajusin vast et se vaan on paras järjestö. nyt jos saisin valita uusiks ni en kyllä vaihtais vaikka joku muu ois halvempi.
Jos et olis lähteny rotareilta, niin mikä järjestö ois ollu seuraava vaihtoehto? - en tiiä, en miettiny sitä ikinä, lähin sillä asenteella et pääsen rotaryn kautta ni en kauheesti muita miettiny.
Tykkäätkö sateesta? - oikeesti mä rakastan sadetta, tänään se vaan sai mut surulliseks.
Onko kahvi vai tee parempaa? - kahvi, suomessa en juonu ikinä kahvia ja vaan sillontällön teetä, täällä tulee juotuu kahvia päivittäin. oon vaan niin koulussa siihen. maitokahvi jäillä, nam.
Mietitkö usein vaihtovuoden loppumista ("Mitä sitten tapahtuu, kunn mä tuun Suomeen. Miten opiskelujen käy.")? - sillontälön, mut liian usein. se saa mut surulliseks ja haluun nauttia joka hetkestä täällä. en mä koulua/opiskeluja mieti, jatkuu samalla lailla ku ennenkin.
Jos nyt sun pitäis päättää uudestaan mihin haluat vaihtoon, olisko se edelleen Thaimaa vai joku muu? - thaikku ehdottomasti.
Tykkäätkö korkeista koroista? - tykkään mut en osaa kävellä niillä. ja tykkään kyl converseista enemmän.
Mistä kouluaineista tykkäsit/tykkäät? - suomessa pitkämatikka ja psyka, täällä hmm thaikieli, musiikki ja käsityöt.
Ootko matkustellut paljon ennen vaihtarivuotta? - Euroopassa kohtuupaljon, mutta ikinä en ollu euroopan ulkopuolella käyny.
Millaisita leffoista tykkäät? - romanttiset nyyhky ja LOTR on rakkaus.
Miltä thai kuulostaa sun korviin? Onko sun mielikuva siitä muuttunut paljon näiden kuukausien aikana? - ihanalta, aluks aika hassulta, nyt jo ihan normilta. ja on muuttunu tosiaan jonkun verran, varmaan ehkä siks ku nyt ymmärrän jo jotain mitä kuulen.
Mitä sun vanhemmat ajatteli siitä, että lähtisit Thaimaahan sillon kun laitoit sen yhdeks maavaihtoehdoks? - ei kai mitään erikoista, kai ne luottaa muhun et en tee mitään tyhmää ja ne on järkeviä ja tietää et ei vaihtareit lähetetä semmosiin paikkoihin mis oikeest on liian vaarallista.
Lähden talvella thaimaaseen ja haluaisin tietää paljon 100 batia (?) on euroissa? - jaah, kurssit kun muuttuu euron heikkenemisen myötä kokoajan... mut about 2,5e. aite ajattelen aina et yks euro on B40 mut nyt se se on kai jo alle B40, en tiiä. Lasken kaiken jo Bateina, en euroina.
Mikä on ollut kaikista eniten näkemisen arvoinen kokemus thaimaassa? - hmm. ite rakastin tosi paljon ku käytiin lyhyellä viidakkovaelluksella nakhomsitammaratissa, mut jos jotain kaupunkia/ paikkaa meinaat niin suosittelen lähtemään ihan mihin tahansa pois turistialueilta (phuket, krabi,  pattaya yms.) näkee paljon enemmän kaikkee paikallista ja hinnat on kolmkertaa halvempia.
Ootko ratsastanut norsulla? - en, mutta jommalla kummalla N tripillä (en muista nyt kumpi) niin päästään ihan paikalliselle norsufarmille ratsastamaan ja pesemään norsuja + uimaan niitten kanssa.
Lempi thaikkuruoka? - B20 (0,5e) maksavat nuudeliannokset paikallisissa ruokapaikoissa.
Miten sun nimi lausutaan siellä? wolaa, walaa, woulaa, boulaa... kiakin muin mahdollisin tavoin paitsi vaula.
Thaimaalaisten oudoin tapa? - kaikki ruoka syödään lusikalla ja haarukalla, ja veistä ei käytetä ikinä!
Miten Taimaan koulu eroaa Suomen koulusta? - pitemmät koulupäivät, koko luokka opiskelee kaikki tunnit yhdessä, opiskeltavia aineita ei saa valita ite yms.
Mikä on ollu Thaimaassa yllättävintä? - no itse yllätyin siitä että paljolti hehkutettu Phuket oli oikeesti aika booring mesta. Tai siis kyllähän siellä on niitä hienoja rantoja yms, mutta kyllä täytyy sanoa että jos sijottaisin sen thaimaassa käymieni paikkojen paremmuuslistaan ni puolenvälin alapuolella olis. Se ei vaan oo niinku oikeeta Thaimaata, se on vaan yks rantalomakohde miljoonien muitten joukossa.
Kuinka hankalaa thain opiskelu on? - aika hankalaa, mutta kaikkihan on mahdollista ni ei ei saa vaipua masennukseen.
Onko asioita, joista et ole pitänyt Thaimaassa? - liikenne ja osa ruuista.
Asioita Thaimaassa, joita toivoisit olevan myös Suomessa? - ihmisten ystävälliyys, nää ihanat metsät täällä ja miellyttävä ilmasto (tosi lumi on kyl ihan jees kans), halvat hinnat, naurukulttuuri yms.
Siks missää julkisil paikoil saa kulkee olkapäät paljaan? tai ku sul tpaita pääl aika monis kuvis ni aattelin vaa! - saa, mut en tykkää siitä et hostit kattoo mun pukeutumista ja sanoo vaivaantuneena et "hei ollaan menossa Main kouluun, et voi lähtee tommosissa vaatteissa..." ja koska en ikinä tiedä et mihin lähetään ni käytän melkeempä aina t-paitoja. kotona taas hillun lähes poikkeuksetta topissa.
Menit ilmeisesti rotarien kautta vaihtoon, nii oliko sulla suhteita kyseiseen järjestöön? - ei mitään suhteita, itseasiassa en ees tienny rotareista mitään ennen kuin vähän googlettelin eri järjestöjä.
Miten vietät vapaa-aikaa koulun jälkeen? - dinner + taekwondo ja sit läksyt ja jos jaksan ni viel illalla koneelle, ei mul kyl oikee mihinkää muuhu oo aikaa.
Onko tullu mitään väärinkäsityksiä johtuen kulttuurieroista? - ei tuu ainakaa mielee mittää.
Mihin maihin haluisit vielä ehdottomasti päästä matkustamaan? - etelämantereella/etelänavalla ois unelma käydä, sit tääl thaimaassa on syttyny innostus eteläkoreasta ja nepalista, hmm sit itävalta ja kaikki nää laosit ja myanmarit sun muuta thaikun ympärillä (joihin pääsen käymään N ja NE tripeillä) ja Afrikkaa haluaisin kiertää.
Ja mitä mieltä olet, olisiko typerää lähteä vaihtoon vasta kakkosvuoden jälkeen, kun on jo täyttänyt 18? Olisikohan se vähän outoa? - ei todellakaan oo outoa, suomesta lähtee tosi paljon vaihtareita 2 vuoden jälkeen! ja meillä on täällä thaikuissa poika joka tääyttää pian 19 ja on jo valmistunu high schoolista... :) että lähe ihmeessä jos on mahollisuus.


Tulipas pitkä postaus. Mut kiva vaan että jaksoitte kysellä. Myöhemmin tällä viikolla tulee varmaan postaus Phuket/ Nakhomsitamarat tripistä kunhan ehin käydä kaikki 2000 kuvaa läpi... Mutta nyt taekwondoon ja toivotaan että ens kerralla kun pitäis lähtee unelmareissuun ni ei oo luvattu kaatosadetta koko viikoks. :( adiosamigos.

4 kommenttia:

 1. Mikä oli nii iso pettymys?:( ihana blogi sulla muuten! Tykkään tosi paljon ja itekki rakastan Thaimaata ylikaiken <3 onneks pääsee hiihtolomal sinne! Ja meit yhdistää viel se et odottelen vastausta rotareilta mihkä pääsen vaihtoon hehe :) kaikkee hyvää sulle oot upee ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) toivottavasti oot hakenu rotareilt thaikkuun? :)
   ja hauskaa lomaa sulle tänne lämpöön :)

   M´mun ja kahem muun vaihtarin piti lähtee semmoselle viidakkovaellukselle ilman telttoja ja mitää vessoja ja suihkuja yms, mut peruuntu sateen takia. kirjotin pari lausetta siitä tohon uudemman postauksen loppuun.

   Poista